Everest2005 hovedsamarbeidspartner

 
Everest2005 hovedsamarbeidspartner
Everest2005 hovedsamarbeidspartner  
 

 
Everest2005 samarbeidspartner


Everest2005 samarbeidspartner

Everest2005 samarbeidspartner

Everest2005 samarbeidspartner

Everest2005 samarbeidspartner

Everest2005 samarbeidspartner

Everest2005 samarbeidspartner

Everest2005 samarbeidspartner

Everest2005 samarbeidspartner
Deltakere
(Klikk på deltakerne for å se bildegalleri og støttespillere)
Petter Kragset (f. 1960), ekspedisjonsleder, er sunnmøring fra Hakallestranda. Vokste opp i havgapet sammen med krabbe, fisk og torsketunger. Etter hvert ble den store interessen friidrett, med mange kilometer på fjell og landevei. 17 år gammel flyttet gutten til Oslo hvor det ble en allsidig jobbkarriere innen post, bank, som avisbud og med eget maler- og eiendomsfirma. Frimerkesamlingen ble byttet ut med nasjonsfjellsamling, dvs. det høyeste fjellet i hvert land. Europa er komplett. Han har også seks av The Seven Summits, Carstensz Pyramid (4884m), Mount Vinson (4898m), Elbrus (5642m), Kilimanjaro (5895m), McKinley (6194m) og Aconcagua (6962m).
"Bare Everest mangler nå", fastslår Petter.
Klikk for å åpne bildegalleri
Henrik Wolf Meedom (f. 1973) er 100% Oslo gutt. Siviløkonom, jobber i Storebrand Bank. Har bodd 4 år i Canada. Har tidligere klatret Mt McKinley (6194m), og tilbrakt en del tid på tur rundt i fjellene i Norge. Interesser innen sport er det meste inkludert windsurfing, sykling, roing, jakt, klatring og mye ski. Vinterstid får Nordmarka gjennomgå med hundrevis av mil på kryss og tvers.
"Hvorfor Everest? Jeg liker en god utfordring, og Everest er, Everest, er Everest" sier Henrik.
Klikk for å åpne bildegalleri
Marius Flygind (f. 1973) er født og oppvokst i Oslo. Til daglig jobber han i VOSS of Norway ASA som eksporterer kildevann i fancy flasker. Han har tidligere besteget bl.a. Elbrus (5642m), Mt. McKinley (6194m), Aconcagua (6962m), og Muztagh Ata (7546m) i Kina. Om vinteren er han ofte å se i Nordmarka. Er som ekspedisjonens eneste medlem i VIF-klanen, vant til ekstreme og nervepirrende situasjoner.
"Er generelt glad i å være ute på tur, særlig hvis det kan kombineres med en fest eller to", sier Marius.
Klikk for å åpne bildegalleri
Eirik Bjargo (f. 1951), offentlig godkjent kiropraktor, Oslo, initiativtaker og medeier i den tverrfaglige helsesenterkjeden Klinikk for alle A/S. Mange års turerfaring fra den norske fjellheimen, ekspedisjonserfaring fra Antarktis, Mt.Vinson (4897m), Chile, Torres del Paine, Carstensz Pyramid (4884m) Mt.Blanc (4810m), Aconcagua (6962m), kryssing av Grønland med ski og skiseil og Atlanterhavet med seilbåt.
"Er fortsatt sulten på nye utfordringer", sier Eirik.
Klikk for å åpne bildegalleri
Håkon Staver (f. 1957) bor i Bærum og er lærer i ungdomsskolen. Har 25 års allsidig klatreerfaring fra nære og fjerne strøk, og har klatret en rekke av de lengste og hardeste klatrerutene i både Norge og Alpene, blant annet to ruter i Trollveggen. Gjorde første bestigning av Rondespiret i Antarktis i 1997, og første norske bestigning av Peak Nansen (5900) i Kirgisistan vinteren 2000.
"Mangler et virkelig høyt fjell, og hva er da bedre enn Everest?" spør Håkon.
Klikk for å åpne bildegalleri
Tarald Skagefoss (f. 1968) bor i Asker. Er tømrermester som til daglig jobber innen salg og utvikling av eiendom. Har drevet aktivt med idrett av de fleste slag, men mest langrenn, ishockey, brettseiling, alpint og fotball. Begynte med fjellklatring tidlig på 90 tallet og er muligens en av dem som har vært flest ganger på Skaugumåsen med sekk og tau. Høyeste erobring til nå: Aconcagua (6962m). Har også klatret noen heftige topper i Colorado, USA: Quandary peak-4398m, Mount Cameron - 4380m og Mount Lincoln - 4396m.
"For meg er Everest en utfordring det ikke går an å si nei til", sier Tarald.
Klikk for å åpne bildegalleri
Mattias Karlsson (f. 1965) er født og oppvokst i Umeå og bor i Stockholm der han arbeider som advokat i Mannheimer Swartling Advokatbyrå. Har vært aktiv utforkjører på ski, og har seinere kjørt en rekke ekstreme ruter både i Norge, Sverige og Alpene. Klatret Mont Blanc-traversen, Mont Blanc du Tacul (4350m), Mont Maudit (4560m) og Mont Blanc (4810m), og har uoffisiell rekord i hurtigtrekking gjennom Bhutan. Mattias er klar over at han som svenske tar en stor sjanse ved å bli med en norsk ekspedisjon i jubileumsåret for unionsoppløsningen.
"Drømmen om Everest er likevel sterkere enn frykten for nordmenn", sier Mattias.
Klikk for å åpne bildegalleri
Vidar Femdal Røe (f. 1968) er gift, har to barn og bor i Oslo. Der har han viet mye av sitt liv til pasta og Middelhavets delikatesser, i en bransje hvor han allerede har nådd flere topper. Men andre utfordringer lokker også, og fjell-interessen har vært der lenge med Elbrus (5642m), Kilimanjaro (5895m) og Mt McKinley (6194m) som høyeste fjell til nå. Han er en gjennomført sporty, munter og kul fyr som liker å spille på lag.
"Dette skal vi klare, karer", sier Vidar.
Klikk for å åpne bildegalleri
Jon Gangdal (f. 1954) er ekspedisjonens rådgiver og en av Norges mest erfarne Himalaya-klatrere. Han har deltatt på og ledet til sammen åtte ekspedisjoner til Himalaya, hvorav tre til Mount Everest. Hans høyeste topper til nå er Cho Oyu (8201m), Manaslu (8163m) og Shisha Pangma (8046m). Jon driver sitt eget rådgivningsfirma og har skrevet flere bøker om fjellklatring.
"Jeg er fortsatt forelsket i jordens gudinne", sier Jon.
Klikk for å åpne bildegalleri
Morten Aass (f. 1961) På de 30 årene siden klatredebuten fant sted i Kolsås' vegger og det nyoppdagede Fjell, har Morten rukket å besøke mange av verdens mest kjente klipper og fjellområder. Bestigningslista på klippe vitner om besøk i mange av verdens mest kjente eldoradoer som alle USAs klassikere til Europas og Norges små og store perler. Senere flyttet fokuset seg til høyere fjell og gjerne i kombinasjon med ski. Morten regnes for en av pionerene på dette feltet med mange klassiske bestigninger og nedkjøringer fra tidlig 80-tall og fram til i dag. Topplista spenner fra Kamet på Kamchatka via flere turer til Himalaya og svært mange av Alpenes klassikere.
"På min gamle globus er Everest 8840. Lenge har den vært 8848. Nå er den
offisielle høyden 8850. Her gjelder det å få ut finger'n.",
sier Morten.
Klikk for å åpne bildegalleri

Til toppen av siden
 
Copyright © EVEREST 2005. E-post: info@everest2005.no

Sidene er tilrettelagt av Frode Høgset, frode@wwv.no